Facebook hozzászólás
398

Forró csoki, a bűnös élvezet

Milyen tél az, amelyiknek nem alaptartozéka a forró csoki? Na ugye! Forró csokit tehát mindig inni kell, novembertől márciusig, ha nem is naponta, de hét nem múlhat el csokizás nélkül. Jó minőségű, magas kakaótartalmú csoki kell hozzá, no meg zsíros tej, 30 %-os habtejszín. A többi mellékes.

Forró csoki, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
15 dkg min. 70 %-os étcsokoládé
1 dl habtejszín
5 dl zsíros tej
egy kevés cukor
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet őrölt fahéj
1/2 kávéskanál reszelt narancshéj
1 evőkanál narancs likőr (Cointreau)

Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet, vegyük le a tűzről, és tördeljük bele a csokoládét. Keverjük, hogy felolvadjon. Ekkor beleöntjük a tejszínt és a fűszereket, valamint az alkoholt, ha használunk, a cukrot is, végül elektromos tejhabosítóval vagy botmixerrel jól átdolgozzuk. Előmelegített bögrében szervírozzuk.

Nagymamám kalácsa
A forró csoki mellé nagyon finom egy jó kalács, bár elég lesz megvajazni, a dzsem már igazán költői túlzás lenne rá!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!