Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. szeptember 21. 19:00 | László Márta

Zsófi Eszterházy pulykatokánya

Zsófi új utakat, új feladatokat keresett magának, de a barátokat, vagyis minket megtartott. Így ugyan már nem szerkesztőségünk tagja, de főzni ugyanúgy imád, mint eddig, és veszi a fáradtságot, és el is küldi a receptet, mint eddig. Ebből is tudjuk, hogy jól van! Remélem, Zsófi napra tálalta fel otthon!     

Zsófi Eszterházi pulykatokánya, Kép: Polákovics Zsófia

Zsófi Eszterházi pulykatokánya, Kép: Polákovics Zsófia

Hozzávalók: 

1/2 kg pulykamell
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 fej vöröshagyma
5 db babérlevél
1 db citrom
330 g tejföl
2 ek. liszt
1 ek. méz
3 ek. mustár

fehérbors
mustármag
cukor
étolaj

Elkészítés:

A hagymát sóval, kevés cukorral kevés olajon megdinsztelem. Amikor kicsit megpirul, a cukor miatt enyhén karamellizálódik a hagyma, rádobom a felkockázott pulykamellet.

Almakrémleves – az ősz ajándéka
Úgy indul, mint egy szokványos almakompót, ám két lépéssel és néhány összetevővel egy nagyon finom, vitamindús krémlevest készítettünk belőle. Igazi őszi gyümölcsleves.

Felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi, sózom, borsozom, beleteszem a babérleveleket, és a vékonyra szelt fehér- és sárgarépát, illetve 1 citrom lereszelt héját. Ha kell, még öntök rá  vizet. Amikor kb. félpuha a hús és a répa, belerakok 3 ek. mustárt, kis marék mustármagot és egy ek mézet. Rotyoghat tovább. Amikor készre főtt, még ízlés szerint a citrom levéből facsarok bele, kiegészítem a mustár-méz harmóniáját. Ezután a tejfölt simára kevert liszttel fokozatosan hozzáadom, elkeverem és megrottyantom.
Zsófi orsótésztával kínálta, és ezzel ajánlom én is! Jó étvágyat!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!