Facebook hozzászólás
951

TÉLI FINOMSÁG

Finn farsanfi sárgaborsóleves

Ki ne szeretne ilyen hidegben egy jó kis tartalmas, lelket melengető levest. Nos, finn barátaim erre is tudják a megoldást! Azért nem ártana utána valami édes kelt tészta, de ezt már igazán Rád bízom! 

Sárgaborsó, Kép: wikipedia
Sárgaborsó, Kép: wikipedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy estére áztasb be a borsót s vízbe. Másnap add hozzá a füstölt húst és a fokhagymát, és kezd lassú tűzön főzni.Ha felforrt, szedd le a habját, illetve vele együtt a feket borsószemeket. Főzd még egy órát, és add hozzá a nagyobb darabokra vágott friss húst. Fedő alatt főzd tovább. Ha már puha a hús, kivesszük, apróbb kockákra vágjuk, majd visszarakjuk. Hozzáadjuk a fűszerket, majd mustárral tálaljuk. Jó étvágyat!

Rékasi farsangi csörögefánkom
Nagyanyám világbajnok csörögefánkjának receptjét osztom most meg Veletek. Nekem még van derelyemetélőm, de megteszi egy jó éles kés is, ha nincs épp otthon az említett csúcskütyü. Egy jó gulyás, és hozzá a csöröge, tuti siker egy farsangi bulihoz!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!