Facebook hozzászólás
1 094

Feri bácsi szilveszteri lencselevese

Úgy tartozik a lencse az újévhez, mint halászlé a karácsonyhoz. Nos, bár jó kis babona, hogy aki lencsét eszik újévkor, annak sok pénze lesz, és senki nem hiszi el, de aki csak teheti, lencsét eszik valamilyen formában. Annyi bizonyos, ha gazdagok nem is, de egészségesek biztosan leszünk. Igaz, nem éppen fogyókúrás ez a leves, de a szója után biztosan az egyik legbőségesebb növényi fehérjeforrás. És, hogy ki Feri bácsi. Apósom, akinél senki nem értett jobban a füstölt húsokhoz, és most biztosan büszke lenne rám.

Lencse, Kép: pixnio
Kép: pixnio

Hozzávalók:

Elkészítés: 

Áztassuk be előző nap este a lencsét langyos vízbe, majd másnap tegyük fel főni egy nagy fazékba két liter vízzel.

Márti gyors gulyáslevese
Attól gyors, hogy kuktában készítem. Egyszerre belarakok mindent, és amíg megfő, egy csomó dolgot csinálhatok otthon. Olyan rövid a hétvége, használjuk ki minden percét!

A megtisztított zöldségeket vágjuk nagyobb, egyforma méretű darabokra, és amikor úgy érezzük, hogy félkemény a lencse, adjuk hozzá. Készítsünk hogyományosan zsemleszínű hagymás, papaprikás rántást, és rántsuk be vele a levest. Ajuk hozzá a babérlevelet, ízesítsük sóval, borssal, tárkonnyal, végül ízlés szerinti ecettel. Füstölt csülöktől, füstölt császárszalonnától még pompásabb lesz az íze. Sokan először a levest eszik meg, majd utána mustárral, kenyérrel a csülköt vagy a szalonnát tálalják. Jó étvágyat, és sok szerencsét!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!