Facebook hozzászólás
664

Fahéjas almaleves a hideg napokra

Minden szezonnak megvan a maga aktuális zöldség- és gyümölcs kínálata. Az alma szinte egész évben elérhető, kivéve a legforróbb nyári hónapokat, télen pedig sokak számára ez az egyetlen elérhető áru gyümölcs. Változatosan felhasználhatjuk, süteménybe, mártásnak, és levesként is jól teljesít.

Almaleves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
60 dkg alma
2,5 dl habtejszín
2 evőkanál liszt

10 dkg cukor
1/2 citrom héja
5 db szegfűszeg
2 egész rúd fahéj

Elkészítés:
2 liter vízbe beletesszük a cukrot,  a szegfűszeget és a fahéjat, majd felforraljuk. A meghámozott almát kockákra vágjuk, beletesszük a lébe, puhára főzzük.Közben a tejszínből a liszttel habarást készítünk. Elkeverjük egy kevés forró levessel. Amikor az alma megfőtt, a habarást állandó keverés mellett beleöntjük. Egyet forralunk rajta, ízesítjük a citromhéjjal, majd ha szükséges, adunk hozzá még cukrot.

Betétként tehetünk bele mandulát, mazsolát, aszalt gyümölcsöket.

 

Mini mákos rétes
Csak megjelenésében tér el a klasszikus mákos rétestől, ujjnyi darabokban talán jobban is fogyasztható, mint a hagyományos, nagy szeletek. A citromhéj és az alma pikáns ízt ad neki, a lekvár pedig biztosítja, hogy a töltelék ne legyen száraz, ha az alma ehhez nem lenne elég. Mint tudjuk, almából sosem elég, próbáld ki ezt a receptet is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!