Facebook hozzászólás
831

Fácánsaláta

Ez a recept hat éhes szájhoz elegendő. Különösen az ínyenceknek, és az őszi ízek kedvelőinek ajánlom! Színes falevelek, doromboló kályhák, egy kis kényeztetés… Nekem ezt jelenti ez a saláta!  

Fácán Kép pixabayHozzávalók: 

  • 1 db fácán
  • 20 dkg burgonya
  • 2 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 15 dkg zeller
  • 20 dkg alma
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 5 dkg sárgarépa
  • 2 g fekete bors
  • 3 dkg mustár
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl olaj
  • 2 citrom leve

Elkészítés:

Tedd fel a fácánt a petrezselyemmel, a sárgarépával, a zellerrel és kellő mennyiségű sóval főzni. A pucolt krumplit és a két egész tojást szintén felteszed főzni. Ha a burgonya puha, a tojás meg kemény, megpucolod, -hámozod, és kockára vágod. Ha a fácán is puha, leszeded csontjáról, és mellette főtt zöldségekkel valamint a vöröshagymát szintén kockára aprítod. Öntsd le az olajjal, a citromlével, a mustárral, a fehérborral és a két sárgájával. Ha még kell, megsózod, és az egészet jól összekevered.

Kínálhatod pirítóson, kávéscsészével formálva kúp alakban, tojásszeletekkel, céklával díszítve… „és valahány név a naptárban”… A fantáziádra bízom! Nagyon szexi előétel egy vacsihoz! Jó étvágyat!

Fácánlevesem a vasárnapi családi asztalra – fickósítóval!
Elárulok egy nagy titkot! Most ünnepeltük a szüleim 65. házassági évfordulóját. A szűk családi díszebédet boldogan vállaltam! Ez a leves erre az alkalomra készült! Mindkettő feledhetetlen volt! A friss zöldségeket pedig kedvenc biozöldségesem szállította. Sok az ízletes hozzávaló, de korántsem bonyolult!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!