Facebook hozzászólás
550

Ez az igazi februári kényeztetés: almás-meggyes házi rétes

A desszertnek is meg kell adni a módját a februári báli-farsangi szezonban. Almás rétes? Meggyes rétes? Finom, persze, de hát semmi különös… Na de együtt? Különleges, és duplán finom!

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

 

Hozzávalók
6 réteslap
70 deka magozott meggy
1 kiló alma
10 deka darált dió
kristálycukor
vaníliás cukor
őrölt fahéj
1 citrom
vaj

 

Elkészítése
A meghámozott almát lereszeljük, citromhéjjal, kristálycukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal és darált dióval ízesítve, összekeverve tölteléket készítünk. A kinyomkodott meggyből ugyanezekkel az ízesítőkkel készítünk tölteléket. Külön feltekerünk egy vékony rúd almás és egy rúd meggyes rétest, majd az így kapott két rudat egy harmadik réteslapba egybetekerjük. Vajjal megkenve forró sütőben megsütjük, és vaníliafagylalttal tálaljuk.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!