Facebook hozzászólás
235

Ez a focivébé leggyorsabb leveles sajtos pogácsája!

Pogácsát sütni sokan és sokfélét tudnak, ám a legtöbben a gyors és különleges változatokat szeretik. Ez most egy élesztő nélküli, szuper egyszerű, gazdaságos változat, melyet két focimeccs között is elkészíthetünk a vébé ideje alatt. Egy hibája van, hogy percek alatt elfogy, ezért célszerű mindjárt dupla adagban megsütni!!

Kép: archív

Hozzávalók:
30 deka + 3 evőkanál liszt
1 doboz (2 deci) tejföl
15 deka margarin
1 egész tojás
10 deka reszelt sajt

tetejére margarin

Elkészítése:
Összegyúrjuk a 30 deka lisztet a tejföllel, az egész tojással és egy csipet sóval, majd vékonyra kinyújtjuk. Felmelegítjük a margarint, belekeverjük a 3 kanál lisztet, és rákenjük a tésztára. Egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, és feltekerjük, akárcsak a bejglit. Ezután másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk belőle, amelyek tetejét olvasztott margarinnal kenjük meg Előmelegített, forró sütőbe toljuk, de a továbbiakban mérsékelt hőfokon sütjük aranysárgára. Egy remek vébémeccs, néhány rosé fröccs vagy pár üveg sör illik hozzá. De ezek nélkül is pillanatok alatt  el fog tűnni az asztalról!

Életforma-tippek

Aki szereti, köménymaggal is meghintheti a pogácsát, mielőtt a sütőbe tenné!

Pogácsához mit is ajánlhatnánk? Sablonos módon egy gyúródeszkát, ami viszont kicsit kisebb, mint azok a nagy darabok, amelyeket aztán a mosogatóban alig bírunk a csap alá tuszkolni. Gyors pogácsához gyors mosogatás! És csak 1990 forintba kerül.
Persze az Életforma Shopban ezen kívül többféle méretben találsz deszkákat, természetesen nagyobbakat és kisebbeket is. De az utóbbiakon már nemigen lehet tésztát nyújtani…

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!