Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. január 23. 19:00 | László Márta

Erdélyi korhelyleves – lightosan

Remekül megy a korhelyleves a farsangi bulizáshoz! Kedves barátaim családi receptjét bízom most rátok! Ez egy különleges variáció, és óvatosan, de a cukrosok is ehetnek belőle! Egyszerűen pompás a békétlen gyomornak! Ha sok vendég jön, és nagy mennyiségben készítik, télen is a nyári konyhában főzik, mert már maga főzés is remek buli!

Hozzávalók:

Kész főtt, füstölt csülök egy fehér tálban, Kép: Veres József

Megfőtt a csülök, Kép: Veres József

  • 1 füstölt csülök
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1/2 kg darált hús
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • bors
  • pirospaprika ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csombor (más néven borsikafű) ízlés szerint
Káposztafőzés egy nagy, kék fazékban, Kép: Veres József

Fő a káposzta, Kép: Veres József

Elkészítés:

Főzd puhára a csülköt egy nagy fazékban. Ha kész, tedd ki tálra. A savanyú káposztát egyszer mosd át vízzel, hogy a kész leves annyira mégse legyen “vad” savanyú. A csülök levébe tedd bele a káposztát, és főzd kb. 1 órán át.
Így készítsd a húsgolyókat! Kép: Veres József

Így készítsd a húsgolyókat! Kép: Veres József

Közben gyúrd össze a darált húst a nyers rizzsel, a sóval, a borssal, az apróra vágott fokhagymával, a paprikával, a tojással. Készíts belőle kis gombóckákat. Ha kész, egyenként tedd bele a káposztás levesbe, szórd meg a csomborral és főzd kb. fél óra alatt készre. Ezalatt kockázd fel a csülköt, és ha megfőttek a gombóckák, azt is tedd a levesbe. Ha nagyon “sápadtnak” látod, 1-2 piros evőkanál paprikát még tehetsz hozzá! Nincs benne zsír, nincs benne liszt, tehát tényleg lightos! Tálaláskor díszítsd egy karika erős paprikával!

Jó étvágyat!

Erdélyi korhelyleves egy fehér tányérban, Kép: Veres József

Kép: Veres József

Ha szereted a csülköt, íme, itt egy másik recept is!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!