Facebook hozzászólás
241

Erdélyi káposztás gombóc

A káposzta mindig „kéznél van”, ráadásul sok vitamint és vasat tartalmaz. Íme, egy újabb recept a káposzta felhasználására.

Hozzávalók (4-6 főre)

1 kisebb fej káposzta

2-3 kanál olaj

2 tojás+4 tojássárgája

20 dkg vaj (vagy margarin)

4 zsemle

4 evőkanál liszt

kevés tej

2-3 evőkanál olvasztott vaj

só, ízlés szerint

12-20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

2 zsemlét kockára vágunk, és kevés vajon vagy margarinon megpirítunk. A másik 2 zsemlét tejbe áztatjuk.

A 20 dkg vajat (vagy margarint) habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 egész tojást és a 4 tojássárgáját, lassanként hozzákeverjük a lisztet, sót és az előzőleg olajon megpárolt káposztát. Végül belekeverjük a pirított, illetve a tejben áztatott zsemléket. A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, és forró, sós vízben kifőzzük.

Megöntözzük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a reszelt sajttal.

Tipp: Köretként is adhatjuk (akkor 6 főre elég a fenti mennyiség), de önálló ételként is tápláló fogás.

Forrás: Kövi Pál „Erdélyi lakoma” című könyve

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!