Facebook hozzászólás
756

Erdei gombás vadnyúl comb

A vadnyúl igazi csemege, nem jutunk hozzá túl gyakran. Remek ételt lehet belőle készíteni, főleg erdei gombák társaságában. De ha esetleg nem kedveled a vadhúst, nyugodtan készítsd házinyúlból, esetleg marhából.

Erdei gombás vadnyúl comb, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók:

2 első és 2 hátsó vadnyúl comb
szalonna
fokhagyma
erdei gombák ( vargánya,sárga gévagomba, pereszke, tuskógomba,csiperke,érdes nyelű tinorú )
borókabogyók
kakukkfű
só és bors
száraz rozé

Elkészítés:
A combokat csíkokra vágott szalonnákkal és fokhagymákkal tűzdelem meg, majd az öntöttvas edényem aljára pakolom mindet. A combokra még dobálok szalonnát, fokhagymát, jöhetnek a fűszerek és öntök alájuk egy kevés rozét. A húsokra rádobálom az illatos erdei gombákat, majd az edényt le is fedem, aztán az előmelegített sütőbe tolom az egészet.  60 perc után ránézek, hogy miként állnak a húsok, de természetesen kell még párolódniuk. Ha igényli, akkor vízzel vagy rozéval még meglocsolom a combokat, majd még egy óráig párolom őket.

A fedőt leveszem az öntöttvas edényről, majd hagyom, hogy egy kicsit a húsok lepiruljanak, a mártás alapja pedig sűrűsödhet, redukálódhat. Amint a húsok már vajpuhák, akkor kiemelem őket, a gombás, rozés alapot pedig botmixerrel összedolgozom.

Nem csak vadhúsból készíthető.

Zoltán további receptjei itt találhatók.

Vadas marhaszelet
A magyar konyha egyik közkedvelt étele, természetesen vadhúsból a legjobb, de be kell látnunk, vadhúshoz igencsak ritkán jutunk hozzá – már aki szereti egyáltalán a vadat. De marhából is nagyon-nagyon finom vadast lehet készíteni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!