Facebook hozzászólás
765

Erdei gombás-cukkinis pulykás masnitészta

Számos, szezonális alapanyaggal kombinálható a pulykahús! Használjuk ki az idei, különösen meleg novembert ott, ahol párásabb az idő és van gomba, vagy csak menjetek ki a piacra, és válogassatok! Dosso Gabi most ezt küld Nektek! Már most érzem az orromban az illatokat! 

Erdei gombás masnistészta, Kép: gallicoop
Kép: gallicoop

Hozzávalók négy éhes szájhoz: 

  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 40 dkg masnitészta
  • 30 dkg erdei gombakeverék
  • 1 db lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • bors
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1
  • tk majoranna
  • olívaolaj
  • 10 dkg parmezán

Elkészítés: 

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott pulykamellet, sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Beletesszük a vékonyan felkarikázott cukkinit is. Fehérborral felöntjük, és közepes lángon puhára pároljuk. Egy másik serpenyőben, kevés olajon, erős lángon megpirítjuk a gombákat. Beleforgatjuk a húsos szószba, és a kifőtt masnitésztát is hozzákeverjük. Reszelt parmezánnal tálaljuk. Jó étvágyat!

Áfonyás pulykamell kelbimbóval
Van-e csodálatosabb ősszel az áfonyánál? Van, de most pont az áfonyát választottam, mert minden minőségében szeretem! A pulyka meg egyenesen jól áll neki! Egyszerű, de annál finomabb kis recept, és nemcsak őszre! Jó lesz ez még télen is! Ezzel még annak a pasinak is elhódítod a szívét, aki amúgy állítólag nem szereti az édeset!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!