Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. április 24. 19:00 | Krajcsó Judit

Epres,rikottás torta – sütés nélkül

A piacokon már megjelent az igazán illatos és zamatos hazai földieper, lassan beindul az eperszezon. Mi ezzel a fantasztikusan egyszerű sütés nélküli tortával indítjuk az epres receptgyűjteményünket. Akár a közelgő anyák napjára is elkészíthetjük, meglepetésként.

Hozzávalók:

  • 30 deka ricotta sajt
  • 5 deci tejszín
  • 15 deka porcukor
  • 50 deka földieper
  • Alap
  • 30 deka darált keksz
  • 15 deka vaj
  • 10 deka porcukor
  • pici tej

Elkészítés:
Az alap hozzávalókat összedolgozzuk, kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát. A tejszínt, porcukrot kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a ricottát. Vékony réteget kenünk az alapra, rá a felszeletelt földiepret (meggyel is finom) majd ismét krém. A tetejét földieperrel díszítjük.

Az epres joghurt parfét, ami egy hűsítő finomság, a melegebb napokra ajánljuk!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

angol reggeli, póréhagyma, reggeli, szendvics, tojás, tonhalkonzerv

Tojásos tonhalkrém

Eszternek ez a tonhalas krém ízlik a legjobban, tehát az egri húsimádóéknál ez lesz a sztenderd!

Tovább
desszert, édesség, kukoricakeményítő, mandula, meggy, ünnepi asztalra

Nagyi meggyes mandulatortája

Jól harmonizál benne a meggy és a mandula, nem véletlen hogy bekerült Max Nagyijának kézzel írt receptes füzetébe.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!