Facebook hozzászólás
863

Epres joghurt parfé – egy hűsítő nyalat

Ha valami hűsítő nyalánkságra vágysz, nem kell azonnal a fagyishoz rohanni, otthon is elkészítheted ezt az epres finomságot.  Ráadásul főzés nélkül, ami ebben a kánikulában nem mellékes.

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 25 deka eper (de bármilyen idénygyümölcsből is készülhet)
  • 6 deci sima joghurt
  • 25 deka porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál zselatinpor

Elkészítése:
az epret pépesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a cukorral, citromhéjjal elkevert joghurtot. A zselatint 0,5 deci vízben megáztatjuk, és langyosra melegítve hozzáadjuk a gyümölcsös joghurthoz. Jól összekeverjük, majd formákba téve a fagyasztószekrényben kifagyasztjuk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!