Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. december 31. 15:00 | László Márta

Epres, fehér csokis, kókuszos poharas krém málnazselével

Ugye szilveszterkor sem szeretnél állandóan kalóriákat számolni? Ma már gyártanak olyan élelmiszerporokat, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkeznek. A most következő ünnepi recept például könnyen elkészíthető, ötletes, és Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlja figyelmetekbe!

Epres-fehércsokis krém, Kép: Scitec

Kép: Scitec

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 adagoló kanál epres-fehér csokis muffin alap
  • annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 tasak Fehér csokis-Kókuszos Shake & Wait
  • 4 dl víz

Hozzávalók a zseléhez:

  • 25 dkg mirelit málna
  • 2 ek eritrit
  • 2 ek víz
  • 6 g porzselatin vagy ennek megfelelő lapzselatin beáztatva

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal. Alaposan keverd össze a Scitec Shake & Wait-et a vízzel (ne a csomagolás szerint készítsd el, hanem a hozzávalókban jelzett vízmennyiséggel), és tedd félre.

Malacsült
Szilveszterkor és újévkor nem szabad baromfihúst enni, mert a hagyományok szerint azok elkaparják a szerencsét, szemben az ajánlott malachússal, mert a malac kitúrja nekünk az áhított szerencsét. Rajtunk ne múljon, mutatjuk, hogyan süss malacot.

Keverd össze a tészta hozzávalóit és simítsd a tepsibe. 10 perc alatt süsd készre, majd borítsd lapos felületre hűlni. Közben készítsd el a málnazselét: a málnát keverd össze az eritrittel és a vízzel, forrald fel, hagyd pár percig rotyogni, majd turmixold le és passzírozd át. Kb. 1 dl málnapürét kell, hogy kapj, ehhez 6 g porzselatin szükséges. Ha más mennyiséget kapsz, akkor ennek megfelelően változtass az arányokon.

A pohárnak megfelelő méretű karikákat szúrj ki a tésztából. Helyezz egy tésztakarikát a pohár aljára, kanalazz rá a Shake & Wait pudingból, borítsd be újabb tésztakarikával, kanalazz rá krémet, majd fedd be egy harmadik karikával, végül önts rá a málnazseléből. Tedd a hűtőbe kb. 1 órára dermedni és tálald.

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

desszert, édesség, kukoricakeményítő, mandula, meggy, ünnepi asztalra

Nagyi meggyes mandulatortája

Jól harmonizál benne a meggy és a mandula, nem véletlen hogy bekerült Max Nagyijának kézzel írt receptes füzetébe.

Tovább
hűsítő, meggy, tejföl, vörösbor

Boros meggyleves

Ezt a variációt inkább estére ajánlanám a teraszos beszélgetésekhez a bor miatt, de ha épp szabin vagy, hajrá!

Tovább
cserépedény, római tál, sör, szarvas

Részeges szarvasom

Én is attól tartottam, kiszárad. Ekkor jött a nagy felismerés, a római tál és a mikrohullámú sütő nagy találkozása!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!