Facebook hozzászólás
209

Epres-étcsokis krémsajt és gyümölcsfagyi gyümölcsből

Ebben a nagy melegben csak a legelszántabbak állnak neki süteményt sütni, pedig a hétvégi ebéd után nem maradhat el a desszert. Két, sütés nélkül készíthető receptet ajánlunk most.

1. Gyümölcsfagyi 100% gyümölcsből

Nagyon egyszerű az elkészítése, nem kell hozzá se tojás, se tejszín, se joghurt, semmi más, csak fagyasztott gyümölcs. Meghámozott banánt és bármilyen más piros gyümölcsöt (eper, erdei gyümölcsök, meggy, ribizli, málna) lefagyasztunk.

Az elkészítés előtt 2040 perccel (attól függően, milyen meleg van a konyhában) kiveszünk 1 db fagyott banánt és kb. ugyanennyi mennyiségű más gyümölcsöt a mélyhűtőből, beletesszük az aprítógépbe, hogy ott olvadozzon. (Ilyen melegben még 20 perc sem kell neki!). Amikor a gyümölcsök rogyadozni kezdenek, de még nem olvadtak fel teljesen, teszünk rá két kávéskanál gyümölcscukrot, nyomjuk a gombot, és már kóstolhatjuk is az eredményt.

Váratlan vendégek betoppanásakor sem kell zavarba jönni, ha mindig van valamilyen fagyasztott gyümölcs és fagyasztott banán a mélyhűtőben. Igazán kevés energiabefektetéssel finom, krémes és nagyon egészséges fagylalttal tudjuk megkínálni őket.

2. Epres-étcsokis krémsajt

Kicsit bonyolultabb az elkészítése, de megéri fáradozni vele. Kitűnő vendégváró, mert akár előző nap elkészíthető.

Hozzávalók:

30 dkg krémsajt (lehet mascarpone, Philadelphia)
30 dkg mélyhűtött eper
3-4 evőkanál balzsamecet
7-9 evőkanál porcukor
1 evőkanál narancslikőr vagy egy narancs leve
1 evőkanál citromlé
3 kocka étcsoki
1 kiskanál kakaópor
5 evőkanál natúr joghurt
2 evőkanál tej
1 zacskó vaníliás cukor (vagy 1-2 csepp vaníliaesszencia, vagy 1 vaníliarúd)

Azzal kezdjük, hogy a poharakat betesszük a hűtőbe. Ezután elkészítjük az eperkrémet, mert annak hűlnie kell. Ehhez az epreket kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, majd a maradékot feldaraboljuk, és betesszük egy kisebb lábosba. Hozzáadunk 3 evőkanál balzsamecetet és 3 evőkanál porcukrot. Összefőzzük, villával összetörjük a szemeket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Félretesszük hűlni.

Amíg az eperkrém hűlt, elkészítjük a kétféle krémsajtot. Először a fehérhez kb. 20 dkg krémsajtot simára keverünk 2 evőkanál porcukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral, a citrommal és a narancslikőrrel. Ha szükséges, lehet lazítani pár evőkanál natúr joghurttal.

Egy másik tálba tesszük a maradék, kb. 10 dkg krémsajtot. Az étcsokit a tejjel mikróban közepes fokozaton 1 perc alatt felolvasztjuk, belekeverjük a kiskanál kakaóport, és ezzel, meg 1 evőkanál porcukorral a krémsajtot simára keverjük .

Végül a krémeket poharakba rétegezzük: alulra tesszük a csokisat, erre egy réteg eperszószt csorgatunk, majd következik egy réteg fehér krém, erre megint egy réteg eper, majd lezárjuk az egészet egy utolsó réteg fehér krémmel. A tetejére étcsokit reszelünk, valamilyen finom kekszet morzsolunk, és egy-egy szem eperrel díszítjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!