Facebook hozzászólás
1 076

Egyszerű tejfölös-gombás szeletem

Amiben karaj és gomba van, csak jó lehet! Ez a recept is úgy született, hogy egy nap gyakorlatilag „üres” volt a hűtő…. Ezt hoztam össze a maradékból! Szerintem tetszeni fog! Próbáld ki!  

Gombahegy, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Végy 4 szelet karajt, sózd, adj hozzá apróra vágott fokhagymát (a nagyobb szupermarketekben lehet kapni fokhagymás sót is!). Hagyd így legalább 1-2 órát, majd forgasd meg lisztben. Végy egy tepsit, béleld ki sütőpapírral, kend meg olajjal. Helyezd el rajta a karajszeleteket, és picit öntözd meg olajjal. 180 fokos sütőben süsd pirosra. Amíg lenn dolgozik a sütő, addig fenn egy serpenyőben dinsztelj meg egy fej hagymát, majd dobj rá 25 dkg felkockázott gombát, sóval, borssal ízesítve pirítsd zsírjára. Ha megsült a hús, rakj halmokat a tetejére a masszából. Végy egy kis tejfölt, adj hozzá frissen őrölt borsot, majd ezzel öntsd le a gombás szeleteket. Mehet vissza az egész a sütőbe. Tedd felső lángra, és süsd addig, amíg a tejföl megszínesedik. Az ínyencek némi reszelt füstölt sajtot is szórhatnak rá! Kínálj hozzá krumplipürét! Jó étvágyat!

Töltött gomba, az isteni előétel
A gombát sokan nem szeretik, pedig nagyon egészséges zöldség, bár az is igaz, hogy elég nehezen emészthető, tekintve, hogy úgy, ahogy van, egy igazi fehérje bomba, amit nem mindenki bír gyomorral. Akik viszont szeretik, és bírják is, számos változatban készítik. Nálunk sajnos csak a felnőttek eszik, a gyerekeket a világból lehet vele kikergetni, mi azonban bármilyen formában képesek vagyunk elpusztítani percek alatt.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!