Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2019. február 11. 14:45 | László Márta

Egyszerű tarhonyaleves a hétköznapokhoz

Ősi paraszti, laktató ételeket lehet készíteni a tarhonyából. Gyakorlatilag reszlet tészta, ami szárítva sokáig eláll. A Wikipedia szerint a tarhonya szó a perzsa tarchanából származik. Magyar szóként 1600 körül szerepel először. Lagjobban az Alföldön kedvelték. Aratás előtt különösen sokat készítettek az asszonyok, hogy tartalmas ételt tudjanak vinni a földeken dolgozólnak.

Tarhonya, Kép: wikipedia

Kép: wikipedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Pirítsuk zsemleszínűre a forró zsíron a tarhonyát. Az apróra vágott hagymát is beletesszük, picit pirítjuk, megszórjuk paprikával, és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a megpucolt, karikára vágott burgonyát, és lassan puhára fűzzük. A végén vágott petrezselyemmel megszórjuk, tálaláskor díszíthetjük csövespaprikával. Jó étvágyat!

+1 ÍNYCSIKLANDÓ:

Szarvas és vaddisznó pörkölt tarhonyával

Ez az, amikor tobzódhatunk a vadízekben! Nem kell hozzá nagy tudomány, csak egy kis szeretet a vadhúsok iránt! A vadhúsok pedig megérdemlik, mert egészségesek, finomak. Ha ügyes vagy, olvad a szádban! Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

batáta, gyömbér, meleg leves, sütőtök, tél

Gyömbéres sütőtök krémleves édesburgonyával

Februárra megcsappan szervezetünk vitaminkészlete, ellenállósága. Kívánjuk a forró, energiát adó leveseket. Legjobb ha ezeket úgy állítjuk össze, hogy vitaminban gazdag , ízletes és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető legyen.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!