Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 13. 14:45 | László Márta

Egyszerű házi meggylikőr

Meggyszezonban mindenki imádja a meggyet, de mit is csináljunk, ha maradt még a fán, vagy kaptunk ajándékba! Mi sem egyszerűbb, gondolunk a hűvösebb napokra! Ez például egy egészen remek kis variáció! 

Likőrök, Kép: pixabay

Likőrök, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Magozzunk, majd törjünk! Vagyis kell egy kalapács is! Törjük meg a magot, ami magozás után kijött a meggyből. Vegyünk elő egy 3 literes üveget. A magot, a meggyet, a vaníliát és a fahéjat így együtt tegyük bele. Most öntsük rá a pálinkát, jó alaposan zárjuk le, és tegyük ki a napra, vagy valami jó meleg helyre úgy három hétre. Minden egyes nap jól fel is kell rázni a “cuccot”! Három hét után hozzuk be a napról, és szűrjük le. Most adjuk hozzá a szirupot, és az egészet gézen átszűrve üvegekbe öntjük. Érleljük még így pár napig! Na, erre mondják, hogy jó lesz ez még valamire! Egészségetekre!

Nagyi meggyes mandulatortája
Omlós tészta talpon, meggyes töltelékkel, a tetején pedig ropogós mandulás tető. Csak természetes anyagokat tartalmaz, úgy készül ahogy a Nagyim szokta készíteni. Nagyon szerettem ezt a süteményt mindig, egyszerű ám mégis nagyon finom. Jól harmonizál benne a meggy és a mandula, nem véletlen, hogy bekerült Max Nagyijának kézzel írt receptes füzetébe. Különben is, itt a meggy-szezon!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

batáta, gyömbér, meleg leves, sütőtök, tél

Gyömbéres sütőtök krémleves édesburgonyával

Februárra megcsappan szervezetünk vitaminkészlete, ellenállósága. Kívánjuk a forró, energiát adó leveseket. Legjobb ha ezeket úgy állítjuk össze, hogy vitaminban gazdag , ízletes és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető legyen.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!