Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 06. 14:45 | László Márta

Dzsem a hónap gyógynövényéből

Nemcsak a kertünk, az erdők is ontják kincseiket. Itt van mindjárt az erdei szeder, ami nem mellesleg épp a hónap gyógynövénye! Isteni tea készíthető belőle, ami jó a köszvényre, a reumára, és jó hatással van a menstruációs zavarokra, illetve a cukorbetegség kezelésében is segít. Most jöjjön egy egyszerű trükk, amivel télre is elteheted a nyári erdő ízét!   

Erdei szeder, Kép: pixabay

Erdei szeder, Kép: pixabay

Hozzávalók:

1 kg erdei szeder

60 dkg kristálycukor

Elkészítés:

Végy egy nagy fazekat, és rakd bele a szedret úgy, hogy minden sort meghintesz cukorra, míg el nem fogy. Így tedd el az egészet egy napra valami jó hűvös helyre. Másnap mehet a gázra (vagy amit használsz), és jó nagy tűzön 20 perc alatt készre főzöd. Töltsd a patika tisztaságú üvegekbe, és tartsd száraz gőzben egészen addig, amíg ki nem hűl. Már mehet is kamrába!

Túrós-erdei gyümölcsös piskótatekercs cukor és liszt nélkül
Bajnokok desszertje, ami amellett, hogy nincs benne hozzáadott cukor, rostban gazdag és igazi protein bomba! Ez az igazán csinos darab tele van fehérjével! Elképesztően finom, egyszerűen elkészíthető piskótatekercs, amihez csak pár trükköt kell megtanulnod, és máris mintha egy cukrász kezéből került volna ki a mestermű.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!