Facebook hozzászólás
378

Dijoni lencse

Egyszerű és laktató étel. Aki unja az újévi lencsefőzeléket, az már most tegye el ezt a receptet, hogy újdonsággal köszönthesse majd az évet. 

Hozzávalók:

negyed kiló lencse

egy nagy pohár tejföl

2 teáskenál dijoni mustár

só, bors, babérlevél

 

A lencsét megfőzzük, a főzővízbe teszünk babérlevelet és sózzuk. Ha gyors ételt akarunk, készíthetjük konzerv lencséből is, erre a célra az is jó. A leszűrt lencsét a mustárral elkevert tejfölbe tesszük. Melegen szervízozzuk.

A hagyományos receptet megbolondíthatjuk fokhagymával vagy némi párolt vöröshagymával is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!