Facebook hozzászólás
292

Diabetikus és tejmentes répás zabkeksz tízóraira

A tanév kezdetével sokunknak okoz naponta fejtörést, hogy változatos, és lehetőleg egészséges falatokkal töltsük fel az uzsonnás dobozt. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa kipróbált receptjeinek egyike gyorsan elkészíthető, és a szeptembertől életbe lépő menza-rendelettel is összeegyeztethető uzsi – az allergiakozpont.hu szerint.

Egészségesebb és változatosabb ételeket ígér a rendelet, mely a közétkeztetőket egészséges alapanyagok használatára, kevés só, cukor és zsiradék tartalmú étrend összeállítására kötelezi. Az új ízeket remélhetőleg a skacok is  szívesen fogadják majd!

Xilit
Édesítőszer, mely amellett, hogy biztonságos és természetes, nélkülözi a cukor és a mesterséges édesítők mellékhatásait.

Diabetikus és tejmentes répás zabkeksz:

  • 90g sárgarépa
  • 50g apró szemű zabpehely
  • 35g zabpehelyliszt
  • 20g kókuszzsír
  • 1 db tojás
  • 1 citrom héja
  • 20 g xilit

    Kép: Pixabay

Elkészítés:

A sárgarépát meghámozod, és apró lyukú reszelőn lereszeled. Hozzáadod a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, az olvasztott kókuszzsírt, majd a tojás segítségével formázható masszát készítesz belőle. Ízesítheted kevés reszelt citromhéjjal és xilittel. Fél órára félre rakod a masszát, majd miután összeállt, 8-10 kis golyót formázol belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakod. Ezután egy kanál segítségével ujjnyi vastag pogácsákká formázod a golyókat. 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütöd.

Itt egy másik egészséges falat, de nem uzsira!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!