Facebook hozzászólás
9 675

Darált húsos gombócok – tepsiben kisütve

Megközelítőleg olyan gombócokat gyúrtunk, mint amilyen a töltött paprikába vagy káposztába való, ám mégis valami különlegesség lett belőle. A gombócok a tepsiben landoltak, és sajtos öntetet kaptak. A sütőnk kifejezetten örült a látványnak, a családról nem is beszélve!

Hozzávalók:

gombócok
Kép: a szerző

gombócokhoz

  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 kiskanál ételízesítő
  • 1/2 bögre rizs
  • bors, só
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál kukorica liszt v. zsemlemorzsa
  • 1/2 sütőpor

öntet

  • 2 deci tejföl
  • 2 tojás
  • 10-15 dkg parmezán

Elkészítés:

A rizst megfőzzük, majd kihűlni félretesszük. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. A felsorolt hozzávalókat: a darált húst, a kihűlt rizst, a megpirított hagymát, a fokhagymanyomón kipréselt fokhagymát, ízesítésül a sót, borsot és a a sütőporral elkevert lisztet a tojás segítségével összegyúrjuk.  A masszából golyókat formálunk, kábé akkorákat, mint amekkorákat egy paradicsomos káposztába szoktunk.

A vizet (2 liter) felforraljuk az ételízesítővel, és lassú tűzön megfőzzük a húsgolyókat (15 perc). Szűrőkanállal kiszedjük a vízből (a levét felhasználhatjuk levesnek) majd hőálló edénybe (de a tepsi is jó) tesszük. Ráöntjük a parmezános öntetet (előtte természetesen jól felverjük, összekeverjük) és 22o fokon 15-2o percre a sütőbe toljuk. Tetszés szerint burgonyapürével, vagy salátával tálaljuk.

Tipp: az öntetbe vagy a tepsi(hőálló tál aljába) önthetünk egy kevés olajat vagy tetszőleges zsiradékot is.

Ha gyors vacsorát szeretnél, és imádod a rakott ételeket, akkor a rakott kelt és a rakott krumplit is melegen ajánljuk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!