Facebook hozzászólás
690

Csokoládés, narancsos zabpelyhes gombóc

A zabpehely – és a zabpehely liszt – óriási segítség az inzulinrezisztensek és cukorbetegek életében, sőt, ha garantáltan gluténmentes környezetben készítik, még a gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Ezért örülünk minden egyes új receptnek, ami zabpehellyel készül.

Csokis, narancsos zabpelyhes gombóc, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók:

50 dkg zabpehely (25 dkg apró szemű, 25 dkg nagy szemű)
25 dkg tej
2 ek Xukor (nyírfacukor)
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
10 dkg vaj (min. 82%-os, sózatlan)
1 tk vanília kivonat
3-4 ek narancs szirup

Hempergetéshez, bevonáshoz: kókuszreszelék, zúzott mogyoró

Elkészítés:

A zabpelyhet egy késes aprítóban, liszt finomságúra őrlöm. A tejet felmelegítem, hozzáadom a vajat, a csokoládét és a vanília kivonatot. Arra ügyeljünk, ne forrjon fel, csak olvadjon el a vaj és a csoki. Keverjük hozzá a Xukrot is. Egy nagy keverő tálba tegyük a zabpehely lisztet, és azt öntsük le a vajas-csokis tejjel. Keverjük össze, és adjuk hozzá a narancs szirupot, de arra figyeljünk, hogy ne legyen nagyon híg. Tegyük hideg helyre pár órára, vagy egy egész éjszakára. Nedves kézzel gombócóljuk ki, és forgassuk meg a kiválasztott bevonatban. Hideg helyen tároljuk fogyasztásig. Max többi receptjét itt találjátok.

Túrógombóc zabpehellyel
Inzulinrezisztenseknek és cukorbetegeknek kerülniük kell a fehér lisztet, darát, de egy kis leleménnyel azok is lecserélhetők okos szénhidrátokra. A zabpehely az egyik legnagyobb segítségük.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!