Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. november 05. 18:00 | Kandikó Éva

Csokoládéhab, amiért megőrülsz

Van az úgy, hogy az ember azonnal édességre vágyik, és szinte mindegy, mit kap a keze közé, csak édes legyen. Na, ez a csokoládéhab nem az a kategória. Ezt lassan, élvezettel kell eszegetni, kis kanalanként a szájba téve, minél lassabban, hogy jó sokáig tartson. Ha egyszer kipróbálod – és miért is ne tennéd? -, mindig fogsz otthon tartani csokoládét és tejszínt, hogy bármikor elkészíthesd ezt a csodát.

Csokoládéhab, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók a képen látható adagokhoz:
2 tojás sárgája
3 dkg cukor
11 dkg jó minőségű csokoládé
225 ml tej
250 ml zsíros tejszín
fél evőkanál étkezési zselatin

Elkészítés:
A tojások sárgáját és a cukrot elkeverjük a tejben, tetejére szórjuk a zselatint, azt is elkeverjük, és hagyjuk állni néhány percig. Beleszórjuk az apróra vágott csokit, majd nagyon alacsony lángon elkezdjük melegíteni, nagyjából tíz percig kevergetjük türelmesen. Ennyi idő alatt a csokoládé felolvad, és a krém besűrűsödik. A szakácskönyvek ezt úgy írják, addig melegítjük, míg “bevonja a kanál hátát”. Ez azt jelenti praktikusan, hogy a fakanál hátát belemerítjük a krémbe, húzunk bele az ujjunkkal egy vonalat, és ha a vonal megmarad – mert a krém már elég sűrű -, akkor jók vagyunk. Takarjuk le a krémet, tegyük félre egy órára hűlni, időnként a fakanállal keverjük át. Ezen a ponton súlyos önmérsékletet kell tanúsítanunk, mert a krém ebben az állapotában is észbontóan jó.

Végül verjük fel a tejszínt kemény habbá, és adagonként adjuk hozzá a csokoládés krémhez. Töltsük tálkákba, díszítsük a tetejét tejszínhabbal, vagy bármi mással, és ismét tegyük a hűtőszekrénybe néhány órára.

Lisztmentes csokoládétorta – sörhöz is


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!