Facebook hozzászólás
422

Csokis banánkenyér – a túlérett banánok megmentője

Azért szeretem ezt a receptet, mert ugyebár a barna banánok legjobb felhasználási módja, másrészt lehet vele variálni, hol fehér csokival, hol dióval, fűszerekkel, mikor mi van otthon, mikor mihez van kedvünk. Az én banánjaim most igencsak ramaty állapotban voltak már, megfeketedett héjuk szinte bőrként ráncosodott rajtuk, mégis kiválóan szerepeltek a banánkenyérben.

Csokis banánkenyér, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
 17,5 dkg puha vaj
10 dkg cukor
10 dkg tisztított, előpörkölt mogyoró (még inkább dió, az mindig van otthon) darálva
2 tojás
17,5 dkg liszt
1 sütőpor
2-3 nagyon érett banán
1 kiskanál vanília kivonat
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A vajat a cukorral alaposan kikevertem, majd hozzáadtam a tojást, a lisztet, sütőport, darált diót, vaníliakivonatot. Beleaprítottam a banánokat, a csoki darabokat, alaposan elkevertem, és sütőpapírral bélelt formába kanalaztam. 170 fokon épp egy órát sült a sütemény.

Almás pite
Ahány család, annyi almás pite recept. Én is a nagymamámtól tanult metódust követem, és ez azon kevés receptek egyike, amit fejből tudok. Nem tudom, ki hogy van vele, én képtelen vagyok fejben tartani recepteket, talán azért, mert olyan sok mindent kipróbáltam már, egyszerűen nem maradnak meg a fejemben, mindet muszáj leírnom. De az almás pite kivétel. Azt álmomból felébresztve is kívülről tudom.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!