Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 12. 18:00 | bulkshop.hu

Csokikrém zabtejből

Növényi alapanyagokból készült, gluténmentesen is elkészíthető, vegán édesség, desszert. Ki gondolná, hogy zabpehely az alapja? Pedig az, és bebizonyítja, hogy abból is isteni desszert készülhet.

Csokikrém zabtejből, Kép: bulkshop.hu

Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 4 személyre

1 bögre egy órára meleg, de nem forró vízbe beáztatott zabpehely
2-3 csésze víz
2 darab, lehetőség szerint jó érett banán
1 púpozott evőkanál kakaópor
3 evőkanál chia mag
1 evőkanál mogyoróvaj (a Bulkshop boltokban nagyon jó áron kapható)
4-6 szem kimagozott datolya + valamilyen cukor / cukorpótló / szirup / méz, ha szükségesnek érezzük
1 nagy evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 csipetnyi
Opcionális: fahéj, vanília, instant kávé, kardamom amit szeretnénk még ízesítésként (mindenből egy kicsi)
Díszítés: Növényi hab, tört mogyoró, csokichips vagy, amit szeretnénk.

Elkészítés

1. Szűrjük le a zabpehely áztató vizét és öntsük fel 2-3 csésze vízzel, turmixoljuk tejjé. Sűrű, krémszerű legyen, ne hígítsuk fel.
2. Minden hozzávalót tegyünk a tejhez a turmixgépbe és turmixoljuk simára.
Kóstoljuk meg, édesítsük, ha szükségesnek érezzük.
3. Tegyük a hűtőbe jó pár órára, akár egész éjszakára.
4. Díszítsük, tálaljuk.

Csoki szuflé
Szuflét készíteni csak egy kicsit bonyolultabb, mint egy jó rántottát elkészíteni. A csoki szuflénál az a fontos, hogy a közepe még folyós legyen, akkor mondhatjuk el, hogy igazán jól sikerült felfújtat készítettünk.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

angol reggeli, póréhagyma, reggeli, szendvics, tojás, tonhalkonzerv

Tojásos tonhalkrém

Eszternek ez a tonhalas krém ízlik a legjobban, tehát az egri húsimádóéknál ez lesz a sztenderd!

Tovább
desszert, édesség, kukoricakeményítő, mandula, meggy, ünnepi asztalra

Nagyi meggyes mandulatortája

Jól harmonizál benne a meggy és a mandula, nem véletlen hogy bekerült Max Nagyijának kézzel írt receptes füzetébe.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!