Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. március 25. 14:00 | Hegyvári Zoltán

Csirkepaprikás kapros, juhtúrós palacsintával

A napokban az ebédünket az egri HBH Bajor Sörházban fogyasztottuk el, ahol az egyik menü gyakorlatilag ez volt. Nekem annyira bejött a két ízvilágnak a párosítása, hogy a magam módján elkészítettem ezt a fogást. Nemcsak akkor, most is nagyon bejött, úgyhogy ajánlom másoknak is. Kösz srácok, jó volt az ötlet.

Hozzávalók 5 személyre:

10 db csirke felső comb
2 fej vöröshagyma
2 étkezési paprika
2-3 paradicsom
2-3 ek piros paprika
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors
4 ek tejföl

A palacsintához:
10 dkg liszt
2 tojás
2,5 dl tej
csipetnyi só, kevéske cukor
szódavíz vagy ásványvíz
olaj

A töltelékhez:

35-40 dkg juhtúró
2-4 ek tejföl
2-3 tk apróra vágott kapor

Elkészítés:

Mint szinte minden magyar ételnél, a hagyma pucolásával és az aprítással kezdjük a műveletsort. A hagymát fedő alatt megdinszteljük, majd a lángról levéve belekeverjük a jó minőségű piros paprikát.

A csirkecombokat megtisztítjuk, majd a csontok mentén bevagdossuk őket, illetve alaposan be is sózzuk a húsokat. A paprikás, hagymás alapba belepakolgatjuk a combokat, elsősorban arra törekedve, hogy a bőrös felük legyen alul. Fedő mehet az edényre, majd hagyjuk, hogy kicsit kisüljön a zsírjuk. Pár perc elteltével jöhetnek a felkockázott paprika és paradicsom darabok és a fokhagyma gerezdek. ( Jó szemű versenyzőknek feltűnhetett, hogy nincsenek a fényképeken paradicsomok, nos mert egyszerűen elfelejtettem venni. Ilyenkor jó, ha van otthon passzírozott paradicsom, mert engem ez mentett meg.) Innentől 30-35 perc párolás következik, ha igényli, akkor vizet is önthetünk alá – de nekem erre nem volt szükségem. Míg a paprikás rotyog, addig megsüthetjük a palacsintákat illetve összeállíthatjuk a kapros tölteléket. A palacsintákat a hbh-s fiúk hagyományosan tekerték fel, én a hortobágyihoz hasonló formát választottam – ez már tényleg ízlés kérdése. A 35-40 perces párolást követően 3-4 evőkanál tejföllel kevertem be a paprikást, majd lehetett is tálalni. Zoltán többi receptje itt.

Gluténmentes és vegán palacsinta
Sok kísérletezés után végre sikerült olyan tojás nélküli palacsintákat sütnünk, amelyek könnyen megfordíthatók, sütés után repedés nélkül feltekerhetők, puha állagúak.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

advent, áfonylekvár, Alsó-Ausztria, desszert, karácsony, mák, mogyoró

Waldvierteli máktorta karácsonyra

Ebben, az Alsó-Ausztriából kapott receptben minden benne van, ami csak találkozhat az ünnepekkor egy sütiben: mák, mogyoró, tojás.

Tovább
advent, Alsó-Ausztria, édesség, karácsony, mák, ünnep

Mákos-vaníliás kifli adventre

Édes testvérek a mák és a karácsony! Mi sem bizonyítja jobban, mint Rosemarie Neuwiesinger máktermelő receptje Alsó-Ausztriából.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!