Facebook hozzászólás
360

Csirkecsíkok zöld pestós salátaágyon

Társasági életünk része, hogy közösen elmegy a szerkesztőség például vacsorázni. Így volt ez a Torkos Csütörtökön is. A munka miatt csak este értünk rá, de este már nem mertem komolyabb fogást választani. Így akadt meg a szemem ezen. Nagyon jól esett egy könnyű rozéval, és éjszaka sem kellett ördögökkel álmodnom!   

Hozzávalók 6 éhes szájhoz:

Közeli felvétel, egy fehér tányéron a salátáról és a csirkecsíkokról, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • 3 db filézett csirkemell csíkokra vágva
  • 8 csomó bazsalikom
  • 3 fej saláta
  • 3 db édeskömény
  • 6 db közepes paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 35 gramm fenyőmag
  • 7-8 centiliter olívaolaj
  • 2 gramm só
  • 5 dkg parmezán
Elkészítés: 
Mosd meg és papírtörölközővel szárítgasd meg a zöldségeket. Sózd, borsozd a csirkecsíkokat, adj hozzá kevés mustárt, és egy wokban kevés olajon hirtelen süsd enyhén ropogósra, majd tartsd melegen. (Ne engedd kiszáradni!)  A bazsalikomot, a hámozott fokhagymát és a fenyőmagot mozsárban (vagy aprítógépben) pépesítsd össze. Sózd meg, majd jöhet bele a lereszelt parmezánt. Keverd össze, majd lassan add hozzá az olívaolajat. A salátát, az édesköményt, a paradicsomot szeleteld fel, keverd össze, és porciózd ki hat tányérra. A salátakeveréket öntözd meg a zöld pestóval és „díszítsd” a tetejét a csirkecsíkokkal. Előételnek és könnyű tavaszi vacsorának is pompás fogás! Jó étvágyat!
Ha szereted az olaszos fogásokat, itt egy remek firenzei! Próbáld ki!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!