Facebook hozzászólás
1 794

Csirkecombok zöld köntösben, lila karfiolpürével

A csirkecomb önmagában nem túl izgalmas alapanyag, de Györgyi néhány ötlettel igencsak vonzóvá, és nem utolsó sorban látványossá tette, amely látványhoz a lila karfiol is hozzájárul.

Csirkecombok zöld köntösben, Kép: Csánk Györgyi
Kép: Csánk Györgyi

Hozzávalók:
1 kg alsó csirkecomb

bors
kevéske olaj a sütéshez

főzőlé
1 -2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 e.k. só
1 k.k. chili
1-1,5 liter víz

panír
1 szelet szikkadtabb kenyér
1 kötegpetrezselyem
0,5 köteg bazsalikom
1 szál rozmaring

karfiolpüré
1 nagy fej lila karfiol
1/2 dl tejszín
8 dkg vaj

pici bors

Elkészítés:
A combokat az ízesített vízben főzzük meg, majd szedjük törlőpapírra és szárítgassuk meg. Sózzuk, borsozzuk a húst.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat és minden oldalról pirítsuk át a combokat. Közben egy aprítógépbe tegyük a héjától megfosztott, felkockázott kenyeret, a csokor petrezselymet, bazsalikomot és egy kis rozmaringot (bármilyen nekünk tetsző friss fűszer megteszi), és aprítsuk morzsaszerűre. Öntsük egy tányérra.
A megsült combokat azonnal forgassuk a friss fűszerkeverékbe. A karfiolt szedjük rózsáira. Sós vizet forraljunk fel és dobjuk a rózsákat a forró vízbe. Pár percet főzzük, egy villával ellenőrizzük, hogy puha-e, majd szűrjük le, vajjal és kevéske tejszínnel turmixoljuk össze, ha kell sózzuk utána és reménykedjünk, hogy nem vesztette el a színét.

Baconbe tekert csirkemell, a gyors hétköznapi vacsora
Nálam mindig van a mélyhűtőben csirkemell filé – a csontját külön csomagban fagyasztom le, szuper alaplevet tudok belőle főzni, vagy ha elég nagy a mennyiség, akár húslevest is -, ezért nem jövök zavarba, ha hirtelen kell valamit varázsolnom az asztalra. Próbáld ki ezt a szintén látványos receptet is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!