Facebook hozzászólás
836

Csirke és burgonya, avagy mintha

Amikor Steffel Csaba nekiállt a főzésnek, szokás szerint fogalma sem volt, hogy mit akar enni. Volt otthon csibemell, burgonya, szalonna, stb… végül látta, hogy össze nem téveszthető jelei vannak annak, hogy ebből bíz leves lesz. Evés közben, teljesen olyan érzete volt, mintha gulyást enne, pedig nem is úgy készült. Akkor maradjunk a minthánál…

Burgonyás csirkegulyás, Kép: Steffel Csaba
Burgonyás csirkegulyás, Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát kis kocára vágjuk, és együtt elkezdjük pirítani, közben a csirkemellet is felkockázzuk, aztán a szalonnás hagymához adjuk. Amikor a hús elvesztette nyers színét, hozzáadunk 1 evőkanál paradicsompürét, és óvatosan lepirítjuk (nem égetjük!), meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadunk 1 babérlevelet, köménnyel és majoránnával ízesítjük, beleszórjuk a burgonyát és vízzel felöntve puhára főzzük, szükség szerint sózzuk. Befejező mozzanatként, fokhagymás rántással erősítjük ezt a kis egyszerű, levest. Ami nem is gulyás, de olyan mintha…

Uborkabólé macskajajhoz

Uborkánk a sárgadinnye rokona, már i.e. 10 ezer évvel termesztették a Himalája déli lejtőin. A rabszolgatartó Egyiptomban uborkát adtak a kőfejtőkben dolgozóknak, hogy azzal oltsák szomjukat. Ez a recept is egyfajta szomjoltásul szolgál, de tudd, hogy üdébbé, fiatalabbá varázsolja a bőrt, és a reumatikus panaszok ellen is használ. Egyszerűen imádom!  

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!