Facebook hozzászólás
274

Családi karcsúsító uborkasalátám vacsorára

Azt szokták mondani, amíg ilyen gyönyörű idő van, addig a kovászos uborkának igazi szezonja van! Csak halkan súgom meg, hogy a koviubi elkészítéséhez nem a nap, hanem a meleg kell, tehát, ha találsz a lakásban ilyen helyet, télen se add fel. Ez a saláta pedig egyszerűen remek.  

 

Kovászos uborka, Kép: wikimedia
Kovászos uborka, Kép: wikimedia

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

  • 4 kovászos uborka
  • 1 nagy nyers, salátának való uborka
  • 25 dkg paradicsom
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 dl kefír
  • 4 ek olaj
  • 1 csokor apróra vágott kapor
  • 1 kk törött fekete bors
  • 1/2 dl kovászos uborka leve
  • ízlés szerin cukor, só

  Elkészítés:

Keverd jól el a krémsajtot a kefírrel, majd add hozzá az uborkalevet, az olajat, a borsot, a kaprot, a cukrot és a sót, majd irány a hideg terasz, vagy a hűtő! Amíg az elegy pihen, karikázd le a zöldpaprikát, a kétféle uborkát, a kis cikkekre vágott paradicsomot, majd vágd vékony szeletekre a hagymákat. A krémes elegyet keverd össze a felkarikázott zöldségekkel egy szép, mély salátástálban. Fedd le mondjuk egy fóliával vagy tányérral, és tedd a hűtőbe. Tálalás előtt keverd át újra, és úgy adagold ki!

Önmagában is isteni, de például hideg sültekhez is adhatod!

Így készül az igazi kovászos uborka!
Kovászos uborkát a nagyi nagyon egyszerűen, pár összetevőből: só, kenyér, kapor, uborka és víz készítette el. Ma már többféle ízesítéssel, mindenki a maga kénye-kedve szerint variálja. Mi most ezt próbáltuk ki, és nem bántuk meg!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!