Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2015. október 01. 07:00 | László Márta

Csak a kezemet tessék figyelni: így készül a Márti-féle rántott sajt!

Gimnazista koromban a szolnoki Tisza Szálló éttermében készítették a számomra legfinomabb rántott sajtot. Mellesleg akkor az volt a legolcsóbb fogás! Azóta is imádom minden változatát! Sokan panaszkodnak arra, hogy nem tudnak jó rántott sajtot készíteni. Vagy kifolyik belőle a sajt, vagy nyúlós lesz. Nos, a titok már nem titok! Egyszerűen kétszer kell panírozni, és nagyon forró olajban kisütni!

Hozzávalók egy éhes szájhoz:

Kép: László Márta

  • 2 szelet trappista sajt
  • 0.5 dl tej
  • liszt 
  • 2 db tojás
  • 1 pici só,
  • 1 csipet fehérbors
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
Elkészítés:
Nagyjából 1-1,5 cm vastag szeleteket vágsz a sajtból. Kikészíted a három tányért a panírozáshoz, plusz egy negyediket is! Ebbe tedd a tejet, pici sót, őrölt fehérborsot. verd fel a tojásokat, abba is tehetsz egy kis sót és fehérborsot. Mártsd a sajtszeletet először a tejbe, aztán a lisztbe, majd a tojásba, és ismételten a lisztbe, tojásba, végül a prézlibe, vagyis a zsemlemorzsába. Közben végy elő egy mélyebb serpenyőt. Én a sajtot mindig wokban sütöm! Sokkal kevesebb olaj kell hozzá, és a forróbb is benne az olaj a formája miatt. Fritut erre a célra ne használj! Soha nem lesz olyan forró az olaj! Abban tényleg szétfolyik az egész, aztán még a kosarat is pucolgathatod a a sajttól! Tehát a nagyon forró olajba beleteszed a sajtot, amint színe lesz, már meg is fordítod, és kikapod. papírszalvétára teszed, hogy a felesleges olajat felitasd! Adj hozzá petrezselymes párolt rizst. Hogy csini legyen, a rizst tedd egy kis tálkába, és úgy borítsd a tányérra. Helyezd el mellé a sajtokat, majd kis tálkában a majonézt!
Gyors, ízletes, pompás, imádni való fogás! Tálalhatod rizi-bizivel, mások a sütburgonyára esküsznek. Szerintem egyszerűen, garnérung nélkül, vagy salátával, “magában” is remek!
Jó étvágyat Nektek!
Tudtad, hogy még október 4-éig keresik Budapest sajttortáját? Erről itt olvashatsz!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

hagyma, kacsa, kacsamáj, leves, sárgarépa, tojás, zsemlemorzsa

Májgaluska leves kacsamájból

Úgy kezdődött, hogy a bolti kacsaleveses dobozokban rejtőzködött valamennyi máj is - árulta el egri húsimádó barátunk.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!