Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. február 17. 15:00 | László Márta

Coffee Chocolate

Most bemutatjuk egy híres séf technikáját, amely a kávé és a csokoládéfüggők számára maga a tökéletes mennyország. Ez a recept a Coffee Chocolate a Lavazza és Ferran Adrià séf 2007-es együttműködésének eredménye, tehát így csinálják a profik!

Caffee Chocolate, Kép: Lavazza

Kép: Lavazza

Nem egy tudós laboratóriumában, hanem Ferran Adrià, a kulinária élvonalába tartozó úttörő séf konyhájában vagyunk, a finomság elkészítése mégsem olyan egyszerű.  Nem biztos, hogy minden háztartásban található folyékony nitrogén és ehető arany

Az elkészítéskor maga a kávé többféle átalakuláson megy keresztül: egyszerű babból cukros kockává, szilárdból folyékonnyá, és végül forróból hideggé alakul át.

A folyékony nitrogénbe merítés miatt a cukrozott kávékocka kívülről hirtelen megszilárdul, amit ezután leöntünk forró csokoládéval, majd ehető arany díszítéssel fokozzuk a megjelenést.

De az igazi meglepetés belülről érkezik: a folyékony „kávészív”! Ha hűtőben tároljuk, akkor a csokoládéban lévő kávé megolvad (a folyékony nitrogénnél alacsonyabb hőmérséklet miatt), és bent marad a megszilárdult külső csokoládéréteg belsejében.

Kellemes Valentin-napot!

Élvezd minden cseppjét – így válassz bort a szerelmes estédhez!
Milyen bort válasszunk a szerelmes vacsora mellé? Ezzel a címmel kaptunk egy fantasztikus összeállítást a Dubicz Borászattól! Bár a Bálint-nap már elmúlt, szerelem azonban mindig lesz, amíg a világ világ, ahogy a gyertyafényes vacsorák sem mennek ki soha a divatból! A Mátrából kapott tanácsok tehát örök érvényűek! Így most elmondjuk, hogyan válhatunk pillanatok alatt borszakértővé? Mire érdemes figyelni bor-étel párosításnál, hogy tökéletes legyen a romantikus vacsora? Rajta, kápráztasd el szerelmedet!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

desszert, édesség, kukoricakeményítő, mandula, meggy, ünnepi asztalra

Nagyi meggyes mandulatortája

Jól harmonizál benne a meggy és a mandula, nem véletlen hogy bekerült Max Nagyijának kézzel írt receptes füzetébe.

Tovább
hűsítő, meggy, tejföl, vörösbor

Boros meggyleves

Ezt a variációt inkább estére ajánlanám a teraszos beszélgetésekhez a bor miatt, de ha épp szabin vagy, hajrá!

Tovább
cserépedény, római tál, sör, szarvas

Részeges szarvasom

Én is attól tartottam, kiszárad. Ekkor jött a nagy felismerés, a római tál és a mikrohullámú sütő nagy találkozása!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!