Facebook hozzászólás
594

Citromtorta

A francia cukrászat egyik remeke a citromtorta, mely alul omlós tészta, a tetején pedig egy könnyű, citrusos krém varázsolja el az embert. Nem éppen egy bögrés sütemény, amit csak összedobunk, de megéri a fáradozást. Gayer Taubert Szilviától kaptuk a receptet.

Citromtorta, Kép: Gayer Taubert Szilvia
Kép: Gayer Taubert Szilvia

Hozzávalók:
100 gramm porcukor
125 gramm vaj
1 csipet só
250 gramm liszt
2 db tojássárgája
3 ek hideg tej
1 db tojás a tészta kenéséhez

Összekeverjük a vajat a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgákat, összedolgozzuk. A végén beleöntjük a tejet, és addig keverjük, míg nagyjából összeáll a tészta. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább egy órán át. A pihentetési idő elteltével kivesszük a hűtőből, és kibélelünk vele egy piteformát, villával böködjük meg, és kenjük meg tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.

Krém készítése:
100 ml frissen facsart citromlé
400 ml sűrített tej
4 tojás sárgáját
2 csomag vaníliás cukor
1 lime reszelt héja

A tojások sárgáját tegyük egy tálba, és 5 percig keverjük robotgéppel, hogy felhabosodjon. Ekkor adjuk hozzá a sűrített tejet és a vaníliás cukrot, keverjük további 8-10 percig. Adjuk hozzá a citromlevet és a lime héját.

Vegyük ki a tésztát, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd öntsük rá a krémet, és 180 fokon süssük még 15 percig. Ha kihűlt, fedjük be folpackkal, és legalább 4 órán át hűtőben pihentessük.

Görög joghurtos citromtorta
Ez a jól kipróbált recept biztos sikert arat majd nálad is. Picit babrás – főleg a nem gyakorlott sütőknek -, de megéri. Ha nem mersz belevágni a tortalap megsütésébe, végy készet, és onnantól próbáld pontosan követni a receptet.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!