Facebook hozzászólás
307

Citromos túrókrémmel töltött alma – gluténmentes édesség

Citromot naponta érdemes fogyasztani, hiszen lúgosít, immunerősítő, segít a fogyásban és még számos jótékony hatása van. Ennek a gluténmentes desszertnek is nélkülözhetetlen alkotóeleme. Üdítő, könnyed édesség vegetáriánusoknak is.

Kép: andio.hu

Hozzávalók:

  • 4 db nem túlérett alma
  • 1 bio citrom
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1-2 darab egész fahéj
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz (elmaradhat)

Elkészítése:
1,5 liter vizet felteszel forrni a szegfűszeggel, fahéjjal és fél bio citrom reszelt héjával. Nagyjából 2-3 percig forralod, majd beleöntöd a fél citrom levét. Közben az almákat félbevágod, megtisztítod, és kivágod a közepüket. 2-3 percig főzöd az almákat a fűszeres vízben, nem szabad túlfőzni, mert könnyen szétesik. Teljesen kihűtöd, mert csak úgy lehet megtölteni. A vajat kikevered 1 evőkanál mézzel, a túrót áttöröd a másik evőkanál mézzel. A kettőt alaposan összedolgozod, fokozatosan hozzáadagolva fél bio citrom levét és héját. A krémmel megtöltöd az almákat. Díszítheted egy-egy szem meggyel, behűtve fogyaszd.

Tippek:

  • Ne vegyél vastag héjú citromot, mert abban csak a fehér héj sok: citromlé, reszelni való citromhéj kevés lesz.
  • Lehetőleg sötétebb élénksárga, kemény citromot válassz.
  • Ha csak egy csepp citromlére van szükséged, nem kell rögtön konyhakéssel nekiesni. Szúrd meg egy villával, hústűvel, úgy csöpögtess!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!