Facebook hozzászólás
727

Citromos húsvéti kalács

Kalács nélkül nincs húsvét, akkor sem, ha mondjuk valaki nem szereti a sós füstölt sonka mellé az édeskés kalács ízét. Kalács márpedig kell, és kész!

Citromos kalács, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók 6 főre:

4 tojás
30 dkg nyírfacukor
2 citrom reszelt héja és leve
2 evőkanál vaníliakivonat
5 deci tejföl
2 deci olaj (én hidegen sajtolt olajat használok)
40 dkg kukoricaliszt
1 tasak sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat az édesítővel habosra verjük. A megmosott citromok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és a tésztához adjuk. A további hozzávalókat a felsorolás sorrendjében keverjük bele. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük, a formát néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a tésztában ne maradjon légbuborék. 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük. Használjunk tűpróbát!
Intelligens citromkrémes sütemény
Ez a desszert keveréke a habkönnyű piskótának és a citromkrémnek. Ellenállhatatlanul könnyed, citromos, langyosan a legfinomabb, és kb. 5 perc, míg összeállítod – egyszóval ideális desszert. Aranybarna a teteje, felül piskótaszerűvé válik a kész tészta, alul pedig fantasztikusan finom citromkrém vár ránk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!