Facebook hozzászólás
657

Citromkrémes muffin

A citromkrémmel (lemond curddel) megbolondított muffin isteni! Édes is, savanykás is, az ember elájul a gyönyörűségtől, amikor kóstolja.

Citromkrémes muffin, Kép: receptguru.cfeblog.hu
Kép: receptguru.cfeblog.hu

Hozzávalók 12 db-hoz:
Cupcake:
10 dkg vaj
1 bögre liszt (3/4 tk. tönköly, 1/4 durum)
3 tojás
3/4 bögre cukornak megfelelő édesítőszer (negyedannyi)
2 bio citrom
6 g sütőpor
1-1,5 dl tej
1/2 vaníliarúd (2 tasak vaníliás cukorral helyettesíthető)
Lemon curd és tojáshab:
10 dkg vaj
3 egész tojás + 2 fehérje
10 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (itt is negyedannyit használtam)
3 db bio citrom
15 dkg nyírfaporcukor

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A cupcake-hez a puha vajat az édesítővel habosra keverem, majd hozzáadom a tojást, a citrom lereszelt héját és levét  és a többi ízesítőt is. Végül a sütőporral elkevert lisztet is, valamint annyi tejet, hogy keverhető legyen a tészta.
Jó sűrű tésztát kell kapnunk, a 12 db-os muffin sütőt kibélelem a papírkosarakkal, majd elosztom benne a tésztán és kb 20 perc alatt készre sütöm. A kikapcsolt sütőben hagyom, míg kihűl.
A citromkrémhez a citromok héját lereszelem, a levét kinyomom, a tojásokat felütöm, elkeverem. A vajat az édesítővel vízgőz felett felolvasztom, majd hozzáadom a citromok levét és héját folyamatosan keverem, majd lassan hozzácsurgatom a tojást és kevergetem, amíg elkezd besűrűsödni. Amikor krémes állagú lett félreteszem, hagyom, hogy egy kicsit hűljön. A tojásfehérjét a nyírfacukorral kemény habbá verem, majd habzsákba töltöm és sütőben 200 fokon pár perc alatt aranybarnára sütöm. Végül a karikák középere egy-egy kanál citromkrémet teszek.

Amennyiben több krémet szeretnél a sütikbe, a habozás előtt egy kiskanál segítségével vájd ki a sütik közepét, így nem csak a tetején lesz majd krém, hanem a belsejében is. Kata további receptjeit itt találod.

Hófehérke, a verhetetlen desszert
Ez a csoda desszert kíván egy egész kevés előre tervezést, de sokszorosan megéri elkészíteni. Garantálom, hogy egy kanálnyi sem marad belőle másnapra. Nyári melegben egyszerűen nincs jobb desszert, mint ez.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!