Facebook hozzászólás
903

Citromfüves, tejfölös csirkemell rukkola pestós újkrumplival

Pesto készülhet bármilyen zöld fűszernövényből, persze a legkedveltebb a klasszikus bazslikom pesto, de készülhet medvehagymából, rukkolából, vagy akár petrezselyemből is. Bátran kísérletezzünk vele!

Citromfüves csirke rukkola pestós újburgonyával, Kép: Hajós Ágnes
Citromfüves csirke rukkola pestós újburgonyával, Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók 4 főre:
60 dkg csirkemell
0,5 l tejföl
4 ek aprított citromfű
Só, bors
1 csokor petrezselyem
60 dkg újburgonya
5 dkg rukkola (negyed csomag)
1 dl +2 ek extra szűz olívaolaj
5 dkg reszelt sajt
5 ek durvára tört dióbél

Elkészítés:

A rukkola pestóhoz a diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A rukkolával, az 1 dl olívaolajjal, sajttal, sóval, borssal a botmixer poharába tesszük, simára turmixoljuk.
Az újkrumpli héját késsel lekapargatjuk, mérettől függően negyedekbe, nyolcadokba vágjuk. Lobogó, sós vízben puhára főzzük.
A tejfölt összekeverjük a citromfűvel, apróra vágott petrezselyemmel, 2 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
A csirkemellekből másfél centis szeleteket vágunk, enyhén kiklopfoljuk. Beleforgatjuk a fűszeres tejfölbe, pár órát állni hagyjuk (akár egy éjszakát is). Egy jénaiban elrendezzük, 200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, mikor a folyadék elpárolog, a tejföl pedig itt-ott megbarnul.
Tálaláskor a rukkola pestót összeforgatjuk a krumplival. Néhány szelet csirkemellet tányérra teszünk, a burgonyával tálaljuk.

Aszalt paradicsom pesto
A legjobb módszer arra, hogy finomat együnk, és nagyon gyorsan végezzünk a főzéssel. Pestót nemcsak bazsalikomból és parmezánból lehet készíteni, hanem aszalt paradicsomból is. Nem tudunk vele mellényúlni, imádni fogja a család. Légmentesen lezárva a hűtőben egy hétig tárolható.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!