Facebook hozzászólás
517

Churros, a spanyolok fánkja

A churros jellegzetes spanyol édesség. Valójában sült tésztarudacskák cukorba mártogatva. Van ahol megtöltik, van, ahol karamellkrémbe mártogatják, de egyszerűen fahéjjal is isteni.

Kép:Wikimedia

Hozzávalók:

6 dkg vaj
2,5 dl tej
2 tk cukor (minimum, de több lehet)
pici só
12 dkg liszt
4 tojás
fahéjas porcukor

Elkészítése:

A vajat a tejjel, sóval és 2 tk cukorral összemelegítjük. Ha felolvadt a vaj, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. (Ha túl ragacsos, apránként még egy kis liszttel sűríthetjük.) Pihentessük öt percig, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és csillagcsöves habzsákból nyomjunk hosszú csíkokat a tésztából. Ha megsült, még melegen forgassuk fahéjas porcukorba.

Nem csak nagyon finom, de igazán dekoratívan is tálalható, rusztikus desszert.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!