Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 02. 15:00 | László Márta

Chilis pulykamáj

Minden formájában imádom a májat, hát még a pulykájét! Nem a legdrágább alapanyag, és ráadásul nagyon változatosan elkészítheteő. Leginkább a csirkemájhoz illő recepteket választhatsz, de most mutatom, mit ajánl, a Gallicoop háziasszonya! Ez valami nagyon külömnleges! Vágj bele!

Chilis pulykamáj, Kép: Galliccop

Chilis pulykamáj, Kép: Galliccop

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 60 dkg pulykamáj
  • 1 db hagyma
  • ½ tk füstölt piros paprika
  • 1 kis chili paprika
  • olíva olaj
  • bors
  • majoránna
  • 1 kg főzni való burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • frissen őrölt szerecsendió
  • 1 nagy marék rukkola

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Kevés vízzel felöntjük, és 10-15 perc alatt megpároljuk. Közben borssal, majoránnával és chilivel ízesítjük. Sót csak a legvégén adunk hozzá. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, majd leszűrjük. Tejföllel, tejjel, vajjal pürésítjük. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A májat füstölt pirospaprikával megszórjuk, a pürével és a rukkolával tálaljuk. Jó étvágyat!

Pulykahúsos bruschetta
Itt egy másik pulykás recept, ebben sem fogsz csalódni! Váratlan vendég mindig érkezik, akiknek jól esne egy kis harapnivaló. Ez a remek recept, amit Gallicoop főszakácsa készített, erre tökéletesen megfelel! Mindjárt melegebb a léleknek is!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!