Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. január 26. 15:00 | László Márta

Céklás salátám

Már az ókori rómaiak is céklalevet ittak láz és székrekedés ellen. Tudták, hogy segíti a sebgyógyulást, és az izomszövet épülését. Számon tartották, mint afrodiziákumot, amit azóta a tudomány bizonyított is. Ha csak ennyit tudnánk a cékláról, már elég lenne ahhoz, hogy kedvet csináljunk hozzá. Pedig egy úgynevezett megosztó zöldség. Valaki vagy nagyon szereti, vagy nagyon utálja. Ha Te még nem döntöttél, hová is tartozol, itt a remek alkalom!   

Céklás salátám, Kép: gallicoop.hu

Kép: gallicoop.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A céklát kockára vágjuk, és forrásban lévő vízbe dobva puhulásig főzzük. Ezalatt felkockázzuk az almát is, és megfőzzük a virslit. A majonézt kikeverjük a tejföllel, ízesítjük a mustárral, a mézzel, a citrom levével, és a fűszerekkel. Ha megpuhult a cékla, leszűrjük, és megvárjuk míg szobahőmérsékletre hűl. Ezután felkockázzuk a virslit, és egy nagy keverőtálba összeforgatjuk a hozzávalókat. Egy órát állni hagyjuk a hűtőben. Jó étvágyat!

Céklás rizottó pulykamellel
Aki szeret főzni, az bátran kísérletezik is. Ez a céklás, gusztusos fogás is pont ilyen, ki kell próbálni! A Gallicoop háziasszonya, Dosso Gabi elárulja Nektek a receptet. Nyugodtan vágjatok bele! Istenien néz ki, és persze egészséges is!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

csöröge, egytálétel után, fánk, farsang, sütemény

Rékasi farsangi csörögefánkom

Nagyanyám világbajnok csörögefánkjának receptjét osztom most meg Veletek. Egy jó gulyás, és hozzá a csöröge, tuti siker!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!