Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. május 16. 15:00 | László Márta

Burgonyasaláta BBQ-hoz két(Kiss)testvér módra

Közösségteremtő foglalatosság a BBQ készítése az Egyesült Államok déli államaiban. Ha valakit meghívnak egy ilyen partira, az biztosan egy egynapos program lesz, hisz a húsnak hosszú idő kell, míg tökéletes lesz. A magyar testvérpár hosszasan tanulmányozta náluk az eljárás csínját-bínját, majd az ott tapasztaltakkal felvértezve vágtak bele a hazai étterem kialakításába. Ennek egyik gyöngyszeme ez a majonézes krumpli – egy kis csavarral! 

Majonézas krumpli az igazi BBQ-hoz, Kép: László Márta

Majonézas krumpli az igazi BBQ-hoz, Kép: László Márta

Hozzávalók 10 éhes szájhoz:

Elkészítés:

Az összevágott parázsburgonyát egy éjszakára beáztatjuk – víz, só, cukor, újhagyma, ecetbe. Másnap leszárítjuk és majonézzel, tejföllel bekeverjük. Tálaláskor bacon chips-szel meghintjük. Valami álom!

A képen a majonézes krumpli mellett marhaszegyet látsz: só, bors, barnacukor, cayenne, koriander, vöröshagyma kell hozzá. Készítsd el a szokásos módon, de hozzáteszem, az a tuti füstös ízhez külön, speciális sütő kell, amitől megkapja azt a varázslatos, igazi, amerikai füstös ízt!

Igaz történet a Kis(s-)testvérekről, akik szót fogadtak…
Egy tál ételt és egy ágyat mindig tudok adni, de, ha ennél több kell, azt nektek kell előteremteni – így bocsátotta útjára fiait egy három gyermekét egyedül nevelő pedagógus édesanya. A fiatalemberek pedig többre vágytak, és a pincérből és a szakácsból ma sikeres étterem tulajdonos lett, amit a legidősebb gépészmérnök báty saját szakmai tudásával támogatott. Elmondásuk szerint mindent az édesanyjuk iránymutatásának, bölcsességének köszönhetnek, de ők is megdolgoztak érte. És ez egy igazi mai magyar sikertörténet, ami nem mese! Tartsatok velem egy kulináris kirándulásra az egyik legismertebb hazai BBQ étterembe!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!