Facebook hozzászólás
1 136

Burgonyasaláta a borjú bécsi mellé

Ismét az a megtiszteltetés ért, hogy részt vehettem a német székhelyű családi vállalkozás, a ROTO Nemzetközi Szaksajtó Napján – ezúttal Grazban. Ilyenkor megismerhetjük például, hogy hogyan változik az emberek ízlése, lakhatási igényei, és bepillantást is nyerhetünk a konferenciát rendező ország gasztronómiájába. Itt jegyzem meg, hogy ilyenkor mindig a cég helyi munkatársai az idegenvezetők, a szervezők, sőt a catering is az ő feladatuk! Nagyon kedvesek, nagyon szolgálatkészek. A menüből természetesen nem hiányozhatott például a híres bécsi szelet és a hozzá járó hamisíthatatlan krumplisaláta. Itt a teljesen autentikus recept!     

Rántott tarja, osztrák krumplisaláta, párolt zöldbab, Kép: pixabay
Rántott tarja, osztrák krumplisaláta, párolt zöldbab, Kép: pixabay

Hozzávalók: 

Elkészítés: 

Sós vízben főzd meg a krumplit. A szakirodalom szerint nem árt, ha egy picit túlfőzöd, mert a végén úgy krémesebb lesz az öntet. Ha megpuhult, szedd ki a krumplikat egy nagy vágódeszkára. Még melegen pucold meg. Amíg hűl, apró kockákra vágd fel a hagymát. Egy másik tálban keverd össze az almaecetet, az olajat, a mustárt, a sót, a borsot és a tárkonyt. A krumplit karikázd bele egy tálalótálba. Forrald fel az alaplét, és öntsd a hagymára. Ezt add hozzá a burgonyához, és jól keverd össze. A legvégén jöhet rá az olajos öntetet, és ezzel is keverd át. Már mehet is a hűtőbe jó két órára, hogy teljesen összeérjenek az ízek.

Márti citromos borjú bécsije
Rántott húst készíteni nem egy nagy dolog. Általában ezt mondják azok a háziasszonyok, akik, egyébként semmi mást nem tudnak főzni. Pedig ez sem annyira egyszerű. Példának mutatok most egy trükköt! Nemrég kaptam néhány fantasztikus szelet, csont nélküli borjúkarajt egy barátomtól. Íme, ez a csodás végeredmény! Igazi vasárnapi fogás!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!