Facebook hozzászólás
519

Burgonyacurry báránnyal

Imádom kóstolgatni a világ konyháit. Mindig elvarázsolnak a különböző ízkompozíciók. Biztosan így van ezzel Hegyvári Zoltán is, akitől ezt a receptet kaptam. Miután közeledik a húsvét, és sokan készítenek ilyenkor bárányt, így a kettőt úgy ötvöztem, hogy egy indiai bárányt ajánlok! Ezzel meglepheted a családot vagy a barátokat! Jó étvágyat!  

Burgonyacurry báránnyal, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vöröshagymákat megpucoljuk, majd hajszálvékony karikákra vágjuk, amiket egy lábasban megdinsztelünk, megpirítunk. Amint elkészültek, kivesszük mindet egy tálba, de az olajat ne öntsük ki. A gyönyörű báránycombot megtisztítjuk az inasabb részektől, majd egyenletes méretű kockákra vágjuk mind az egy kilónyi húst. A kockákat megszórjuk garam masalával, majd az olajon elősütjük a húsokat. Arra kell törekedni, hogy a húsok kifehéredjenek, de nem kell túlsütni.

Vörösboros, gombás szarvasragu nokedlivel Egerből
Sokan mondják, hogy nem főznek vadakat, mert sok vele a macera, és a végén mégis rágós lesz. Ezt most megcáfoljuk! Egri barátunk, Hegyvári Zoltán kitűnő receptje cáfolja mindezt! Csak ki kell próbálni! Nagyáruházak, esetleg mavados lerakatok hűtőházaiban biztosan akad Neked is egy ki szarvashús fagyasztva! És ne feledd! A vadételek egészségesek! Már most készülj a hétvégére, mert ez pazar lesz!

Egy kisebb tálba összekeverjük a fűszereket: a gyömbért, a fokhagymát, a chiliport, a borsot, a koriandert, a római köményt, a fahéjat, a paprikát és a sót, majd villával alaposan összekeverjük. Érkezhet a joghurt, amivel szintén összedolgozzuk a fűszereket. Ha kész, akkor a lábasban lévő húshoz adagoljuk a rengeteg hagymát és a joghurtos mártást, majd főzzük az alapunkat 8-10 percig. Ezt követően öntsük a húsok alá a vizet, majd lefedve főzzük az egészet 40 percig.

Míg a húsok párolódnak, főnek addig meghámozzuk a burgonyákat, amiket aztán nyolcrét vágjunk fel. (Következő alkalommal már én kisebbekre fogom vágni, de az alaprecept ezt javasolta, így én is ezt követtem.)

A negyven perc letelte után kóstolunk, esetleg finoman fűszerezünk, majd jöhetnek a feldarabolt burgonyák a húsok mellé. Fedő alatt legalább 15 percig főzzük a curryt, de az a fontos, hogy a burgonya és a bárányhús egyaránt puha legyen.

Tálaláskor friss vagy szárított korianderrel szórjuk meg a curryt – esetleg készíthetünk naán kenyeret vagy chapatit, ahogy én is tettem. Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!