Facebook hozzászólás
683

Bűntudat nélküli túróstáska

Ismét egyik kedvenc kolléganőm receptjét osztom meg Veletek! Ebben a túróstáskában egyetlen egy teáskanál cukor van, ezen kívül minden csak jót tesz nekünk! És még finom is! Aki ebben hibát talál, az először is ne vessen magára, és ha jobb ötlete van, ne habozzon, töltse fel hozzánk, az otthonfőzök.hu -ra, hogy sztárszakácsaink között ünnepelhessük!    

Tóróstáska, Kép: P&P
Tóróstáska, Kép: P&P

Hozzávalók:

25 dkg durumliszt
1,25 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 tojás
1 tk só
1 tk cukor (sajnos ennyi az élesztőhöz kell, nem jó az édesítő)
3-4 kanál eritrit
4,5 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

25 dkg túró
eritrit ízlés szerint (lehet jó édes, a sütés után kevésbé fogjuk annak érezni)
2 tk vanília aroma (vagy egy vaníliarúd kikapart belseje)
1 citrom reszelt héja
1 tojás

Elkészítés:

A vaj kivételével a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, ha már szépen összeállt, hozzáadjuk az olvasztott vajat is, majd legalább negyedórát dagasztjuk. Akinek van kenyérsütő, vagy dagasztógépe, arra is bízhatja a munkát.(Ha lehet, mégis kézzel fejezd be, mert annak melegétől finomabb lesz a süti!) Egy tálban, jó meleg helyen, konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük a tésztát.

Süssünk rétest! Egyszerűen…
Akik sosem próbáltak még “igazi” rétest nyújtani, azok se aggódjanak. Ez a változat kész réteslapokból is nagyon finom! Többféle tölteléket is kínálunk!

Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tojás sárgáját, a vaníliát, citromhéjat és eritritet, végül beleforgatjuk a tojásfehérje habját is.
Ebből a verzióból a mazsola is kimaradt, mivel nem nevezhető éppen diétás hozzávalónak. Ha valaki kevésbé kell, hogy figyeljen a kalóriákra, nyugodtan keverhet hozzá!
A tésztát, ha megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, négyzetekre vagdossuk, minden négyzet közepére egy szép, nagy kanál tölteléket teszünk. A sarkokat egymásra hajtjuk, a batyukat csinos formára igazgatjuk és további húsz percig pihentetjük. Ezután a tetejüket egy felvert tojással megkenjük, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Kicsit sűrűbb, nehezebb lesz a fehér lisztből készült testvérénél, de így legalább elég egyszerre egyet ennünk belőle.Hm? 🙂



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!