Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 26. 18:00 | bulkshop.hu

Bulgur kapros tökkel

Nagyon egyszerű, ízletes, olcsó, hétköznapi, egészséges, vegán étel, amely önálló főételként, de akár köretként is megállja a helyét. Mi stílszerűen kapormártást is készítettünk hozzá, de azért azt is tudjuk, hogy a kaporszósznak kevés rajongója van, de aki szereti, az rajong érte. Az étel a mártás nélkül is finom.

Bulgur kapros tökkel, Kép: bulkshop.hu

Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók

A kapros tökhöz:
0.5 kg gyalult tök
1 csokor friss, aprított kapor
1 bögre főtt bulgur (fél csésze nyersen)
(A bulgurról bővebben: http://konyhalap.hu/bulgur/)
 ízlés szerint
1 kávéskanál almaecet
1 lapos evőkanál ételízesítő
Bármilyen fűszer, amit a kapor intenzív íze mellé el tudtok képzelni (mi nem fűszereztünk)

Hozzávalók a kapormártáshoz:
1 csokor kapor metélve
1-2 evőkanál olíva étolaj (kapható boltjainkban) / 1 evőkanál kókuszzsír
1 deciliter növényi tej / tejszín (mi zsíros kókusztejet használtunk)
1 lapos evőkanál kukoricakeményítő
1 kávéskanál cukor / cukorpótló / barna cukor / kókuszcukor
1 nagy csipet só

Elkészítés:

1. Dupla, mennyiségű vízben főzzük meg a bulgurt.
2. Míg a bulgur fő készítsük el a tököt.
3. A zsiradékot kissé melegítsük fel, adjuk hozzá a tököt, sózzuk. Kicsit kevergetve pirítsuk, pároljuk, amikor kezd üvegesedni adjunk hozzá egy evőkanál almaecetet, hogy ne essen szét a tök.
4. A legvégén szórjuk meg apróra vágott kaporral, keverjünk rajta még egyet és vegyük le a tűzről.
5. A főtt bulgurt és a párolt kaprot keverjük össze és már ehető is.
6. A kapormártás elkészítése
Az olajon kevergetve kissé süssük, pároljuk meg a kaport. Míg a kapor párolódik a növényi tejben oldjuk fel a keményítőt.
A feloldott keményítővel állandó keverés mellett sűrítsük be a párolódó kaprot. Kicsit hűtsük ki és a mártást turmixoljuk meg. Öntsük a bulgur mellé vagy tálaljuk külön tálkában.

Bulgurral töltött paprika, Kép: bulkshop.hu

Kép: bulkshop.hu

 

 

A bulgur nagyon jól teljesít más ételekben is, így például a hagyományos töltött paprikát is elkészíthetjük “majdnem olyanra”, hús nélkül, bulgurral. Receptért kattints a képre!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

nyár, padlizsán, panírozás, újkrumpli

Püspöklila padlizsán rántva

Ezt a zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, illetve A- és C-vitaminban.

Tovább
grill, kert, olaj, paradicsom

Sült paradicsomom grillpartihoz

Ezt a vicces kis grillkoronát először készítettem, de nagyon cuki! A sütés alatt lassan kinyílik a paradicsom! Isteni!

Tovább
fogyókúra, karalábé, sütő, vitamin

Egyszerű francia karalábém

A vadkáposztaként is ismert zöldség nem túl szép, de annál hasznosabb! Fogyókúrázóknak egyenesen mennyei! Edd nyersen is!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!