Facebook hozzászólás
467

Buffalo csirkeszárnyak

A csirkeszárnyakat ne becsüljük le, igenis potenciális vendégváró készíthető belőle. Készítsünk Buffalo csirkeszárnyakat, imádni fogja mindenki.

Buffalo csirkeszárny, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
10 dkg vaj
2 dl barbeque szósz (készen kapható)
1 evőkanál chili szósz
2 gerezd fokhagyma
5 dkg liszt


Elkészítés:

A szárnyakat a porcnál várjuk három darabba, a szárnyvégekre most nem lesz szükségünk, főzhetünk belőlük alaplevet. A többi darabot tegyük tálcára, sózzuk meg, hintsük meg liszttel, forgassuk is meg benne, hogy mindenhol érje a húst, majd a fölösleget rázzuk le. A vajat olvasszuk meg, keverjük hozzá a barbeque szószt és a chili szószt, valamint a zúzott fokhagymát. kenjük meg vele a csirkeszárnyakat alaposan. Ha időnk engedi, egy-két órát hagyjuk állni a húst. Tegyük őket tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük őket pirosra. Steakburgonya illik mellé, no meg sok-sok papírszalvéta.

Szezámmagos csirkeszárnyak – szójaszósszal
Igazán gyors, és pikáns vacsora készülhet csirkeszárnyakból is. Most éppen mézben, szójaszószban hempergettünk, sütöttünk, és percek alatt elfogyasztottuk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!