Facebook hozzászólás
583

Brokkolis, sárgarépás leves

Úgy érzem, hogy a brokkoli egy kicsit méltánytalanul háttérbe szorult zöldségfélénk, ami talán a régi menzai beidegződéseknek köszönhető. Mi nagyon szeretjük, úgyhogy amikor a zöldségesnél a kezembe került, már tudtam is, hogy mi lesz belőle.

Brokkoli, sárgarépa leves, Kép: http://husimado-eger.blog.hu
, Kép: http://husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók:

1 fej brokkoli
2 szál répa
1/3 szál póréhagyma
1/2 citrom
2 gerezd fokhagyma
1,5 l alaplé
1,5 dl tejszín
ízlés szerint víz
petrezselyem zöldje
vaj
só és bors, kevés chili

Elkészítés:
Első lépésként szétszedtem a brokkolit rózsáira, a répákat pedig pucolás után vékonyan felkarikáztam. Miután ezekkel megvoltam, mindkét zöldségfajtát megfeleztem – ugyanis az volt a koncepció, hogy először készítek a sűrűbb, krémesebb brokkoli-répa leves alapot – a maradék zöldségeket pedig csak a végén teszem a levesbe, hogy legyen egy igazi tartalmas belvilág is. Legelőször a felkarikázott póréhagymákat dinszteltem meg, majd jöhettek a brokkoli és répa darabok, na meg az alaplé. Só, bors, petrezselyem zöldje, fokhagyma és citrom leve – amiket klasszul összefőzök. Amint az íz már szépen kerekedik, akkor jöhet a botmixer és egy kevéske tejszín. Ha már kellemesen selymes az alaplevesünk, akkor még hígíthatunk rajta egy kis vízzel, majd ismét brokkoli rózsa és répa karikák érkeznek. Addig főzöm őket, amíg szépen át nem puhulnak, de az a jó, ha egy kis roppanósság is marad a zöldségekben.

Zoltán további receptjei itt.

Brokkolis, baconös felfújt
Szuper kaja, nemcsak azért, mert finom, hanem mert magában, főételként is fogyasztható, nálunk most rántott csirkemellhez debütált köretként, hidegen is, melegen is isteni. Ezzel a recepttel még egy voksot teszünk a brokkoli mellé.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!