Facebook hozzászólás
1 309

Brokkoli fasírt – a mennyei zöldséges

A brokkoliban rengeteg antioxidáns van, ami lassítja az öregedési folyamatokat, így kitűnő alapanyaga az egészséges és szépítő ételeknek. Most egy egészséges tavaszi fasírtot készítettünk belőle

 

Brokkoli fasírt Kép: andio.hu

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli apróra darabolva,
  • 3 tojás,
  • 1 púpozott evőkanál őrölt tökmag,
  • 1 púpozott evőkanál őrölt napraforgómag,
  • kókuszolaj a sütéshez,
  • 3 evőkanál reszelt parmezán sajt,
  • 2 evőkanál pirított szezámmag,
  • fűszerek: só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

Egy edényben, zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk a szezámmagot, míg egy kicsit halvány barna színe nem lesz. Utána minden hozzávalót “egybegyúrunk”, hozzákeverjük a pirított szezámmagot is, kis gombócokat formázunk belőlük és egy teflon serpenyőben kicsi (kb. 2 evőkanál) kókuszolajon kisütjük őket, ha fogy közben az olaj, akkor pótoljuk és ah nagyon ügyesek vagyunk a végén egyáltalán nem is fog visszamaradni kókuszolaj a sütésből.  Az is jó, ha kicsit fakanállal lenyomkodjuk, lelapítjuk hogy minél több helyen piruljon. Addig ne próbáljuk megfordítani, míg az alja nem kezd el pirulni, különben szét fog esni.
Aki nem szereti a brokkolit, helyettesítheti karfiollal, vagy cukkinivel is. (Forrás: andio.hu)

További zöldséges receptekért kattints az életforma receptoldalára!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!